Sila Baca Ini Dahulu!!
kepada anda yang akan membaca sila bekal kan bakul di sebelah kiri anda kerana KEMUNGKINAN kamu akan muntah hijau kerana keperasanan tahap dewa tentang diri aku SENDIRI :)
SO, KALAU TAK SUKA BACA, JANGAN GATAL-GATAL NAK TERUSKAN MEMBACA YEAH :)

Wednesday, March 1, 2017

Hello back!


Hilang?
Jumpa?
Mana?
Kenapa?

Hmmmm....

Maaf, banyak pulak benda berbangkit hehe. 
Ada shajorrrrrr ni ha. 
cuma kurang ada masa sikit untuk blog. 
hehehehe..

gitchuuuuuu!

oh ye, if youall perlukan delivery bunga jangan lupa tau roger hakak atau pergi je dekat IG @akar.my

Alhamdulillah :)


Misi 2016 terlaksana! 
Jyeahhhhh :)


A post shared by Lany Azman (@lanyazman) on

Tuesday, November 15, 2016

Hello Akar Florist!

Hey guys, perkenalkan my new baby!

Ini chinta hati saya yang terkini...

tak kacak, biasa-biasa.. tak kaya hanya sederhana. tapi dia bukanlah manusia..
Hehehehe...

Nah, just kidding! Just to tell you guys yang mulai sekarang korang boleh tempah bunga secara online di Instagram @akar.my 

Walaupun hanya kecil-kecilan dan sangat lah sederhana but yeah you guys boleh dapat bunga yang so intrend dan terkini dengan mengikut kemampuan bajet masing-masing.

Jangan kata perempuan, lelaki pon kami boleh buatkan...

so kalau korang free-free meh lah singgah di 'rumah baru' saya ya! :D


Tuesday, November 8, 2016

Berkata benar atau hanya menghina?


Nampak sama, tapi tak serupa.

Kadang-kadang bila kita bercakap kita lupa sama ada ia benar-benar dimaksudkan atau sekadar cuba menghina seseorang itu? 

fikirkan sejenak...

Tuesday, October 11, 2016

Thanks MONKI!


"Tak perlu ada duit yang banyak untuk beli jiwa seseorang itu, tak perlu bersusah payah untuk pikat. Dengan adanya komunikasi yang bagus, kau mampu menguasainya..."


Satu benda yang aku pegang dari dulu. 
Jujur aku tak pandai, aku tak kaya...
Aku tak ada apa..
rupa? jauh sekali...
aku selekeh, aku pakai baju yang sama.
Aku bukan pembeli dan apatah lagi pelabur.
Tapi dengan adanya komunikasi aku bernafas dan hidup seperti biasa,
Tapi bukan senang, perlu ada kepercayaan, perlu ada kesetiaan.
Aku banyak belajar semua tu bila 'menyendiri'.
Alhamdulillah segala penat lelah aku terbayar, satu hadiah yang cukup besar maknanya
walau sebenarnya aku sendiri tertanya-tanya bila dan mana lokasi yang sesuai untuk dipakai.

Thank you so much MONKI!

lurve it! love love love...

no word can describe my felling bila dapat tahu youall sanggup buat surprise hantar 'hadiah' ni.

thanks once again....

abaikan pakaian saya.



HELLO JAWATAN BARU!

Remaja x Adidas | Penata gaya & Penyelaras : Lany Azman


Jujur tak pernah terfikir sampai ketahap ni.
Berangan tu banyak.. Lebih banyak dari realiti. 
Siapa sangka dulu zaman sekolah aku suka beli majalah ni,
tapi hari ini, aku lah antara nadi yang menhidupkannya.

Apa lagi bila aku dah diberi kepercayaan utnuk menghiasinya 
sumpah tak pernah dfikir bertapa susah dan sukar untuk puaskan hati orang.
Dulu tak faham, kenapa ini kenapa itu..

Sesungguhnya, realiti mengajar aku apa yang sepatutnya..
alhamdulillah 4 tahun di majalah, aku diberi tanggungjawab untuk menjadi fashion writer mereka.
Dari majalah bodoh-bodoh dan diketawakan oleh orang ramai, 
kini aku berada dalam majalah yang nampak 'gah' luarannya.
dalamannya? tak apalah, biar kami sahaja yang tahu...


Friday, August 12, 2016

Phuket with Cousin.






"Cousins are people that are ready made friends, you have laughs with them and remember good times from a young age, you have fights with them but you always know you love each other, they are a better thing than brothers and sisters and friends cause there all pieced together as one."

p/s: Goodbye kak linda. Jumpa lagi tahun depan :) 

Tuesday, June 21, 2016

Bello :)



"If you want to fly on the sky, you need to leave the earth. If you want to move forward, you need to let go the past that drags you down. Letting go may sound so simple, but rarely is it a one-time thing. Just keep letting go, until one day it’s gone for good."

Thursday, December 17, 2015

#projekA


#projekA
#AforAttitude


Apa ni ?
seriously special project 2016!

Nantikannnnnn.....

Kejutan Hari Lahir...



Thanks my love!

The best surprise birthday gift ever!



"Kak lany Mel (receptionist office) call, dia kata ada orang nak hantar barang apa tah.."

"Erkk, siapa nak jumpa pagi-pagi macam ni?"

"Entah pergilah tengok...."

"okay....."


sebaik je aku turun kat receptionist aku di kejutkan dengan kehadiran seorang lelaki berjambang sambil menunjukan ekspresi yang kepenatan....

"Cik Ilani, saya dari syarikat 4NMOBILE datang untuk dilevery barangan yang cik minta lah. Power bank 10 unit"


"Eh, saya rasa awak ni salah orang. Saya tak ada order dekat siapa-siapa lah"

"Cik Ilani jangan macam ni, saya datang jauh ni. Cik Ilani yang email kata bersetuju untuk beli 10 power bank Penang. Jadi saya datang bawak item yang dijanjikan..."

"confirm ni bukan saya, saya tak beli barang secara online."

"Biar betul, sebab saya ada simpan tau bukti cik Ilani minta saya bawa datang ke office..."

"Tak pe, bawak bukti tu pada saya..."

"kejap ekkk, saya pergi ambik dalam kereta." 

"Baik...."


Selang beberapa saat......


Ada seorang jejaka dan seorang perempuan datang bawa belon dan sejambak coklat sambil menyanyi...

"happy birthday to yooouuuuu, happy birth day to youuuuuu, happy birthday to Ilani, Happy birthday to youuuuuuuu!"